Меню
Артқа » » » » Материал жариялау
Ауызша көбейту және бөлу тәсілдері 34*2, 68:2
  • 01.03.2016
  • 425 Көрсетілім
  • Талқылау
  • Жарияланған материалдың жеке номері: 16854

Материалды Tarbie.org сайтынан тегін жүктеу (19.2Kb)

Математика 3 класс Тлеуғалиева Сағира Амангелді орта мектебі
Сабақтың тақырыбы: Ауызша көбейту және бөлу тәсілдері 34*2, 68:2
Жалпы мақсат: Оқушыларды ауызша көбейту және бөлуге үйрету,
Оқу нәтижелері: Оқушылардың есеп шығару дағдылары жетіледі, сыни тұрғыдан ойлай білуге дағдыланады, бірін-бірі құрметтеуге тәрбиеленеді.
Қолданатын материалдар: Оқулық, бор, стикер, кесте, маркер, сызғыш, карандаштар, күлегештер, магнит, А4 қағаздары.
Әдіс тәсілдер: Топтық, жеке, жұптық, кері байланыс. Сыни тұрғыдан ойлау: Оқытуда басқару мен көшбасшылық. АКТ ны қолдану. Бағалау парағы.
Ойлаудың жіктелуі Уақыты Бағалау Сабақтың мазмұны:
Мұғалімнің іс-әрекеті Оқушының іс-әрекеті
Білу
5 мин

5мин

Үш шапалақ

Психологиялық тренинг
Мақсаты: қатысушылардың бір біріне деген сенімділіктері арта түсуі үшін орындалады.
Жағдай оқылады.Егер сіз онымен келіссеңіз айтылған әрекетті орындауыңыз қажет.
1. Егер үлкен туған ағаң болса, үш рет шапалақта
2. Кімнің бойы 130 тан ұзын болса кинг конг деп айқайласын
3. Кімнің бойы 1 30дан қысқа болса, алақай деп айқайласын
4. Кім бүгін таңертең дәмді ас ішсе, ішін сипасын
5. Балмұздақты жақсы көретіндер, шоқып тұрғандай іс әрекет жасасын.
6. Итті кім жақсы көреді, үрсін
7. Ата анасының жалғыз балалары қолдарын көтерсін.
8. Қара шай ішетіндер бар болса, орындарынан айналсын.,
9. Мысықты кім жақсы көрсе, мияу деп үш рет айқайласын.
10. Тәтті торт жегенді жақсы көретіндер, екі қолын көтеріп күлсін.
11. Осы тренингке қатысқандарына қуанатындар «қуаныштымын» деп айқайласын.
Топқа бөлу: \Сап түзеу Сапты оқушылардың бойлары бойынша түзеуге болады. Онда топтар бойлар (Бойы биіктер, орташалар, аласалар) бойынша құралып немесе оқушылардың бірден үшке дейінгі санауы бойынша араласып құралады.
Миға шабуыл» әдісі арқылы көбейту кестесін сұрау
№5 есептің жауабы тақтаға жазылады. Оқушылар өздерінің шығарған есептерімен салыстырып тексереді.

Оқушылар мұғалім айтқан іс әрекеттерді жасайды.

Топқа бөліну:
І топ: Алғыр
ІІ топ Білгір
ІІІ топ Зерек

Түсіну
5мин

От шашу



№1
92*4= 90*4+2*4= 368
368:4= 360:4+8:4 = 92

Түсінеді, дәптермен жұмыс
Қолдану



5мин


Ұш шапалақ

№2
83*2 72*2 42*3 51*9
166/2 216/3 126/3 459/9
№2
83*2 =166 72*2=216
42*3=126 51*9=459
166/2=83 216/3=72 126/3=42 459/9=51

Талдау

Сергіту сәті

10мин Бас бармақ


№3 есеп
Есептің шарты оқып, оқушылар өздері талдап шығарады.
Пойыз сағат сайын 82 километрден 3 сағ және сағат сайын 62 километрден 4 сағ жүұрді. Пойыз барлығы қанша жол жүрді

«Айна»
Шарты: 3 сағ – 82 км-ден
4 сағ – 62 км-ден
Барлығы - ? Шешуі:82*3+62*4= 246+248 = 494
Жауабы: пойыз барлығы 494 км жол жүрді.

Жинақтау

5мин Үш шапалақ

№5
Есептің шарты оқылады оқушылар дұрысын жазып отырады.
Содан соң есептің жауабы оқылады оқушылар өздерін тексереді. Cалыстырады
№ 5. 300+500 = 100*8
300 : 3 < 150-30
898 – 98 = 750+50
22*2 > 44 : 2
Бағалау
(Кері байланыс)
Үйге тапсырма

10мин


Білдім? Білгім келеді? Үйрендім

Көшбасшылық бағалау

Оқушылар ой түіндерін жазады

Бағдаршам түстері бойынша бағаларын қорытындылайды.
[size=6] Тәрбие.орг сайтынан Ауызша көбейту және бөлу тәсілдері 34*2, 68:2 Бастауыш сыныпқа арналған ашық сабақтар материалды тегін жүктеп сабақ барысында қолдануға рұқсат етіледі. Жарияланған материалға tarbie.org сайтының әкімшілігі жауапты емес

Авторы: Тлеуғалиева Сағира Әлімқызы

бастауыш білім беру, бастауыш сынып мұғалімі

Ұнады ма? Достарыңмен бөліс. Қалаған әлеуметтік желінің үстін бас

Бөлімі: Бастауыш сыныпқа арналған ашық сабақтар
Көрсетілім: 425 | Жүктеулер: 0
Барлық пікірлер: 0
avatar