Шамалар (ұзындық, масса, уақыт, сыйымдылық) және олардың өлшем бірліктері.

  • Жүктеулер: 8
  • Көрсетілім: 293
  • Бастауыш сыныпқа арналған ашық сабақтар
  • 18/Окт/2017

Жарияланған материалдың жеке номері: 23183


Пәні: Математика
Сыныбы: 3 «г»
Мұғалім: Еркинбекова М.А
Мерзімі: 12.09.2017 ж.
Сабақтың тақырыбы: Шамалар (ұзындық, масса, уақыт, сыйымдылық) және олардың өлшем бірліктері.
Сабақтың мақсаты: Шамаларды қосу және азайту тәсілдерін қайталау.
Сабақтың міндеттері:
Білімділік: Ұзындық, масса, уақыт және сыйымдылық бірліктері арасындағы қатынастарды тағайындау және есте сақтау.
Дамытушылық: балалардың танымдық қабілеттерін, зейіндерін, шығармашы-лық белсенділігін дамыту. Ауызша санау, көбейту, бөлу дағдыларын қалыптастыру.
Тәрбиелік: оқытудың өмірімен байланасын нығайту, шыдамдылыққа, сауаттылыққа ұжымда бірлесіп жұмыс істеуге тәрбиелеу, өз бетінше жұмыс жасауға төселдіру.
Сабақтың типі: Жаңа білімді игерту.
Сабақтың түрі: аралас сабақ
Сабақтың әдіс-тәсілдері: сұрақ-жауап, көрнекілік, ауызша есептеу, рефлекция.
Сабақтың көрнекіліктері: тірек сызбалар, мазмұнды суреттер
Сабақтың жоспары:
І. Ұйымдастыру кезеңі
ІІ. Мақсат қою кезеңі
ІІІ. Жаңа материалмен жұмыс
ІҮ. Бекіту
Ү. Қорытындылау
ҮІ. Үйге тапсырма
ҮІІ. Оқушыларды бағалау
Сабақтың барысы:
І. Ұйымдастыру кезеңі: сабаққа даярлық. Амандасу сынып оқушыларының сабаққа дайындығын тексеру.
Психологиялық дайындық Мен бүгін көңілді келдім. Кәне, шеңбер құрайық, өзіміздің жақсы көңіл күйімімізді бір- бірімізге берейік. Өйткені көңіл күйіміз жақсы болса қиындықтарды оңай жеңеміз ғой.
ІІ. Мақсат қою кезеңі: сабақтың тақырыбын, мақсатын хабарлау.
ІІІ. Жаңа материалмен жұмыс:
Тірек білімді белсендіру.
Ауызша есептеу.
0-ден 30-ға дейін бестіктермен сана;
0-ден 100-ге дейін ондықтармен сана;
0-ден 1000-ға дейін жүздіктермен сана.
Оқулықпен жұмыс.
1-тапсырма.
А) Ұзындықтың өлшем бірліктерін еске түсіру.


№ 1
9м=900см 8м1дм=81дм 360см=3м6дм
4м=400см 6дм5см=65см 600см=60дм
7дм=70см 3м5дм=350см 901см=9м1см
а) Баланың бойы 1м30 см=130см
б) Терезенің ені 170cм=17дм
в) 1 қ. – 15см
2 қ. - ?, 10см кем
3 қ. – 11 см
Р = ?
Шешуі:15см – 10см = 5см ( екінші қабырғаның ұзындығы)
Р = 15см + 5см + 11см = 31 см
№2Массаның өлшем бірліктерін есіңе түсір:
1т= 10ц 9т= 90ц 5ц23кг=523кг
1т= 1000кг 5т=5000кг 4т7ц=47ц
1ц= 100кг 8ц=770кг3т 8ц100кг=900кг
б) 3 «Б»-80кг
3 «А»-? 20кг кем ?
Ш: (80-20)+80=140
Ж:140кг қағаз жинады.
№3 А) Уақыттың өлшем бірліктерін еске түсіру.
2жыл=24ай 3жыл2ай=38ай
2тәул.=48сағ 2тәул.5саг=53сағ
3сағ=180мин 1сағ35мин=95мин
4мин=240сек 80мин=1сағ 20мин
1тәул.15сағ=39сағ
28сағ=1тәул.4сағ
ә)Сағаттар қандай уақыты көрсетіп тұр?
1сағ 30мин; 11сағ 15мин; 3сағ 45мин; 7сағ 10мин; 8сағ 55мин.
б) сабақ қай уақытта басталады?
Бір сабақтың ұзақтығы неше минут
Сенің үйіңнен мектепке дейінгі жолға қанша уақыт кетеді?
Сен қай уақытта ұйықтауға жатасың?
Сен неше сағат ұйықтайсың?
№4 Бөшкені сумен қалай толтыруға болады? Үш тәсіл ұсын.
8л + 8л +8л + 8л +8л + 8л +8л + 3л + 1л = 60л
8л + 8л +8л + 8л +8л +5л +5л +5л +5л = 60л
8л + 8л +8л +5л +5л +5л +5л + 3л + 3л + 3л + 3л + 3л +1л = 60л
№5 Амалдарды орында
28+18=46 350+220=570 300+64-17=347
93-24=69 790-410=380 850-28+12=834
53+27=80 830+160=990 624+70-25=669
82-46=36 925-25=900 81-63+130=148
ІҮ.Бекіту:
- Есептің амалын таңдауға не негіз болады?
- килограмды, метрді және т.б. өлшегенде қандай шама шығады?
- қандай қорытынды жасауға болады?
Ү. Қорытындылау:
ҮІ. Үйге тапсырма: 15,16-бет №1 ә,б,в
ҮІІ. Оқушыларды бағалау Тәрбие.орг сайтынан Шамалар (ұзындық, масса, уақыт, сыйымдылық) және олардың өлшем бірліктері. Бастауыш сыныпқа арналған ашық сабақтар материалды тегін жүктеп сабақ барысында қолдануға рұқсат етіледі. Жарияланған материалға tarbie.org сайтының әкімшілігі жауапты емес

Авторы: Еркинбекова МЕруерт Айдыновна

ШҚО Семей қаласы "№44 жалпы орта білім беретін мектеп"КММ Бастауыш сынып мұғалімі

Пікірлер: 0

avatar